Aktuellt

Pressmeddelande: Shai Dahan gör utställning i samarbete med Project Playground

I samarbete med Project Playground har den välkända gatukonstnären Shai Dahan skapat sin mest känslosamma utställning hittills. I Recollection skapar han konst från material som han samlat in tillsammans med barnen under sin vistelse i kåkstaden Langa i Sydafrika, där Project Playground arbetar. 

Shai Dahan, som är en av Sveriges mest omtalade gatukonstnärer, började arbetet med Recollection genom att åka ner till Langa. På plats träffade han barnen och ungdomarna i Project Playgrounds verksamhet. Ett möte där han både målade tillsammans med barnen på plats och där han fick en förståelse för situationen i en kåkstad.

– Både jag och Project Playground har en gemensam vision av att göra världen vackrare. Det var mycket stimulerande för mig att vara en del av verksamheten på plats och se hur möjligheten att uttrycka sig kreativt fick barnen att växa. Med varje verk jag skapat för Recollection vill jag fånga en historia eller en känsla som jag sedan fångat på material jag samlade in tillsammans med barnen, säger Shai Dahan.

Under sin vistelse i Langa träffade Shai Dahan många av invånarna i kåkstaden för att höra deras historier och få en förståelse för utmaningarna och svårigheterna som finns där. Han dokumenterade upplevelserna med kamera och samlade in föremål som han nu har använt för att skapa verken till Recollection.

– Shai Dahan är en av Sveriges mest omtalade gatukonstnärer och Project Playground verkar i kåkstäder där barnen bokstavligen lever sitt liv på gatorna. Trots dessa tuffa miljöer går det att skapa hopp och glädje genom att ge barn och ungdomar möjligheten att släppa loss sin kreativa kraft – vi gör det genom vår verksamhet och Shai visar det genom sin konst, säger Sofia Hellqvist, generalsekreterare och medgrundare av Project Playground.

Recollection visas på Hotel Skeppsholmen mellan 26 september och 31 oktober. Alla försäljningsintäkter från utställningen går oavkortat till Project Playground. Utställningen invigdes för inbjudna gäster den 25 september, en kväll som inbringade nästan 300 000 kr till vårt arbete med barn och unga i Sydafrika för att förbättra deras liv och framtid.

Vi vill tacka följande som möjliggjort Recollection och dess lyckade invigning: Hotel Skeppsholmen, Mindmakers PR, Jarno Vanhatapio, Maria Nestorudi på ArtWorkStockholm och Viktoria Wyckman Ågren. Ett varmt tack också till alla som kom och bidrog.

Konstverket "The Colors Within".

Shai Dahan på Project Playground i Langa, Sydafrika.

Pressmeddelandet finns också på Mynewsdesk.