Aktuellt

Taekwondo för ensamkommande ungdomar i Sverige

I vårt nystartade arbete för att ensamkommande barn och unga ska få de möjligheter och den stöttning som krävs för att känna trygghet och tillhörighet i sitt nya samhälle har vi nu tagit nästa spännande steg.

Från april månad så möjliggör vi, tillsammans med Taekwondo-klubben JSK Stockholm och tränaren Rachel Wilson, för ensamkommande ungdomar att varje fredag kväll träna taekwondo tillsammans. Taekwondo är en kampsport som bygger på en filosofi av respekt, moral och gemenskap. Aktiviteten leds idag av Fardin och Yasamin som själva kom ensamma till Sverige från Afghanistan för några år sedan och som har hittat sin plats i samhället genom taekwondon – en inspiration för deltagarna som längtar efter att aktivera sig, lära sig svenska och få nya kontakter och vänner.

Project Playgrounds verksamhet i Sverige är under uppbyggnad och utvecklas vidare under år 2016 med ett flertal sociala aktiviteter, främst inom sport och kultur, för ensamkommande barn och ungdomar. Syftet med dessa aktiviteter är inte bara att ge glädje och nya vänner utan också att bidra till språkutveckling, gemenskap och nätverk i samhället.

Med på öppningsdagen var även skådespelaren Dragomir ”Gago” Mrsic som själv varit aktiv inom taekwondo i hela sitt liv.